Båtene i SSCA er usedvanlig fotogene og er blitt festet til filmrullen i mange sammenhenger, her kan du se noen av de. Har du liggende film av medlemsbåter som kan passe her, så Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Dokumentarfilmen om RS Stavangers siste reis langs norskekysten som gikk på NRK1 i 2010 ligger ute på NRK sine egne nettsider.

NRKs magasinprogram Sveip har også dekket RS Stavangers siste reis langs kysten i sin sending 18. august 2009, se innslaget her!

SSCAs filmarkiv

RS 14 Stavanger rekonstruerer sleping

En av arbeidsoppgavene til de seilende redningsskøytene var å slepe fiskebåter i sikkerhet når det blåste opp. Tungt lastede åpne båter fikk problemer med å seile kryss i hard vind, redningsskøytene slepte ofte 5-6 slike båter av gangen inn i havn. Takket være Roar Moe på Litle Færøy som stilte med en gammel færing og Redningsselskapets sjøkorps i Gulen/Sollund som stilte med fotobåt, fikk vi anledning til å filme rekontruksjonen av hvordan det arter seg å sette sleper på en færing i kuling. Fotografert og grovklippet av Truls A. Antonsen 

Hva skjer?

18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival
31. august
Hollændern
31. august
Small Ships Race -Strømtangen -Bolærne
8. september - 15. september
Limfjorden rundt
21. september
Toddyseilasen
26. september - 29. september
Nordisk Gaffelriggseminar
19. oktober
Regatta Arisholmen
23. november
SSCA årsmøte

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg