Nyttige artikler om seiling og sikkerhet:

VHF for alle ombord:

Kan ALLE ombord bruke VHF'en i en nødsituasjon? Vårt medlem Terje Hanssen på Fortuna Teel har vært frivillig på redningsskøyta Uni Oslofjord i mange år, vi inviterte han til å gi oss et foredrag om hva de ønsker seg i andre enden av sambandet når det går en kule varmt om bord. Nyttig seanse som er stikkordsmessig oppsummert i denne PDF-fila

Nødkommunikasjon:

Johan J. Petersen har skrevet en god artikkel som gir oversikt over VHF'ens bruksområder og som i tillegg gir oversikt over andre former for nødkommunikasjon som personlig nødpeilesender, mobiltelefon osv. Les artikkelen fra bladet Redningsskøyta her.

Rigging og seiling av gaffelrigget skøyte:

Knut von Trepka og Toril Grandes bok om RS1 Colin Archer gir i tillegg til skøytas historie masse nyttig informasjon om utformingen av gaffelriggen og om bruken av denne. Du kan lese et utdrag av boken her, men vi anbefaler å gå til innkjøp av den nye reviderte utgaven utgitt av Flyt Forlag. Bestill den direkte på forlagets sider

Seilas uten maskin ombord:

Johan J. Petersen har skrevet artikkel om sine erfaringer fra seilas med RS14 Stavanger, uten maskin ombord. Les artikkelen For bare seil her.

Strøm ombord, hvordan unngå tæring:

Johan J. Petersen, Terje Hanssen og Paul Rosenquist med god gjennomgang av elektriske installasjoner ombord og hvordan unngå galvanisk tæring. Les artiklene fra bladet Redningsskøyta.

Hva er egentlig en Colin Archer?

Colin Archer er blitt en internasjonal merkevare, ofte brukt om båter som har fint lite med den gamle mesterens konstruksjoner å gjøre. Les Johan J. Petersens artikkel "Merkevaren Colin Archer" fra bladet Redningsskøyta.

 

 

SSCAs gjør-det-selv-regattaer:

toppseilserien banner 300.jpg

Les mer om serien

Resultat 2017
 Båt Poeng
Venus 18
Maaken  17
Marita 14
Colin Archer 9
Bauta  8
Liv 7
Laura 5
West Wind 5

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.