Risør trebåtfestival har fått en henvendelse om å bli samarbeidspartner med den internasjonale trebåtfestivalen "Australian Wooden Boat Festival" i Hobart i delstaten Tasmania i Australia. Bakgrunnen for at Australian Wooden Boat Festival ønsker å utforske et mulig samarbeid er at de har uttrykt et ønske om å få inn en norsk båt og samtidig vise frem norsk kultur gjennom en ”levende utstilling”, slik som bunader, treskjæringer, båtsysler, matlaging, strikking o.l. Dermed håper festivalledelsen i Hobart på et samarbeid begge parter vil kunne ha glede av, og interesse av å utveksle erfaringer og kunne bistå hverandre på ulike måter, opplyser Marit Bonnevie-Svendsen ved den Kgl. norsk ambassade Canberra i en kommentar.

- Det var den norske ambassaden i Canberra som kom med denne forespørselen på vegne av Australian Wooden Boat Festival, sier daglig leder i Risør Trebåtfestival, Jon Gløersen. Og slike spennende forespørsler må vi selvsagt se nærmere på, forteller han engasjert. Samtidig som han presiserer at dette foreløpig kun er på skissestadiet og det er for tidlig å si noe om omfanget.

- Uansett hva som videre skjer så er slike henvendelser utrolig hyggelige, og et realt bevis på at vi driver festivalen på riktig måte og blir lagt merke til, til og med på den andre siden av kloden, sier Gløersen. Vi vil nå ta denne henvendelsen med oss videre inn i styret og samtidig ha en dialog med båtklubbene som vi har et nært samarbeid med, samt andre kystkulturaktører for å se om vi kan få til en felles satsning.

Noen som har planer om en tur innom Australia i februar 2013?

Les mer om saken her:

Hva skjer?

5. juni - 7. juni
AVLYST Asker Trebåtfestival
6. juni
AVLYST SSCA-regattaen
12. juni
UTSATT til August Færderseilasen
2. juli - 5. juli
AVLYST Nordisk Skutetreff, Fredrikstad
5. juli - 26. juli
SSCAs sommerseilas
16. juli - 19. juli
AVLYST Kystens landsstevne i Bergen
31. juli - 2. august
AVLYST Colin Archer havnefestival
6. august - 9. august
AVLYST Risør Trebåtfestival
14. august - 15. august
Færderseilasen ny dato
29. august
Hollænderseilasen
10. september - 13. september
Skagen Race ny dato

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg