Vi har gleden av å ønske Cecilie Juell og Anders Grindheim velkomne som medlemmer i Seilskøyteklubben Colin Archer med losskøyta «Skudenes». På bildet over er hun ute på første prøvetur i Puddefjorden etter sjøsetting i 1900.

«Skudenes» ble sjøsatt på skibsbyggeriet Brunchorst & Dekke i Bergen 05 april 1900. I perioden 1900 – 1927 gikk den som seilende losskøyte uten motor. I 1927 fikk den installert motor og på de bilder vi har ser det ut til at den ikke ble seilt så mye etter at den fikk motor. Blant annet er det ikke bilder som viser at klyverbommen var med i periodene etter dette fram til Reidar Moen tegnet ny rigg i 1961.

I 1947 gikk «Skudenes» ut av lostjeneste og ble bygget om til fiskeskøyte. Det ble satt på styrehus, mesan og salongen ble gjort om til lasterom. Det kan likevel se ut til at ombyggingen ble gjort uten alt for mye endringer i skroget bortsett fra dollbord og esing da ny mer solid rekke ble satt inn.

Mogens Friis og Anne Tinne tok over skøyta i 1961 og tok skøyta tilbake til seilskøyte igjen. Det ble heller ikke her gjort store endringer på skroget, men de fikk rigget den om til ketch noe som de ble rådet til av flere. I 1987 ble det gjort en del utbedringer og da ble også esing og dollbord byttet men det ser ut til at dette til slutt ble gjort slik det var gjort fra starten.

Nå starter arbeidet med å tilbakeføre «Skudenes» til seilende losskøyte hvor de har tatt utgangspunkt I perioden 1900-1927.

Skudenes har hjemmehavn i Skudenes.

 

Hva skjer?

18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival
31. august
Hollændern
31. august
Small Ships Race -Strømtangen -Bolærne
8. september - 15. september
Limfjorden rundt
21. september
Toddyseilasen
26. september - 29. september
Nordisk Gaffelriggseminar
19. oktober
Regatta Arisholmen
23. november
SSCA årsmøte

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg