RS Colin Archer, RS Risør II og LS Færder i regatta under Risør Trebåtfestival. Foto: Eivind Lindseth

Bilde: RS Colin Archer, RS Risør II og LS Færder i regatta under Risør Trebåtfestival. Foto: Eivind Lindseth

Vi er blitt gjort oppmerksom på en svakhet i regelverket til SSCAs Toppseilserie. Vi har så langt hatt et krav om at regattaen må være minimum 5 nautiske mil lang, men det vil i enkelte tilfeller ekskludere regattaer som naturlig hører hjemme i serien, for eksempel regattaen under Risør Trebåtfestival. Det blir feil, så vi justerer ordlyden slik at man enten må seile 5 nm eller i minimum 1 time for at regattaen skal telle i Toppseilserien. Endringen gjøres med tilbakevirkende kraft tilbake til årsmøtet i november 2018, som var oppstarten for årets serie.

Status i Toppseilserien per 23. august er at Løperen leder med 18 poeng, Frithjof II ligger på andreplass med 17 og Laura på tredje med 14 poeng. Hele poengfordelingen finner dere i dette regnearket, komplett regelverk med mer finner dere på Toppseilseriens egne sider. Takk til Hans Petter Skontorp som gjorde oss oppmerksom på problemstillingen.

Hollændern, Toddyseilasen og regatta på Arisholmen gjenstår + at hvem som helst når som helst kan starte sin egen regatta i Toppseilserien. Lykke til med resten av sesongen folkens!

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg