Lørdag 18. august blir det stor folkefest i Vollen når Roald Amundsens polarskip Maud kommer hjem etter å ha ligget 85 år under vann i Nordvest-passasjen. Arrangementet i Vollen starter kl 10.30, Maud og slepebåten Tandberg Polar er ventet inn i bukta mellom kl 13. Dersom du har lyst å møte ekvipasjen ute på fjorden bør du være ved Drøbak ved 10-tiden. Fullt program for dagen finner du på hjemmesidene til Oslofjordmuseet.

Vi har vært i kontakt med museet om fortøyningsplass for våre båter, men de har ikke anledning til å reservere noe. Så da gjør vi som vi pleier; tar en runde i havna og ser hva som byr seg og så finner vi en løsning. Det finnes en gammel dampskipskai innerst i bukta, det finnes en privat småbåthavn og så har vi Vollen Marina. Hurtigbåtkaia innerst i bukta ser nok fristende ut men har 6 anløp i løpet av dagen og anbefales ikke..

For mer informasjon om prosjektet med å hente Maud hjem fra isødet anbefaler vi deres egen hjemmeside, deres Facebooksider og NRKs artikkel fra avreise Grønland tidligere i sommer.

NRK planlegger minutt-for-minutt sending fra ca kl 1100 på NRK2 og på nett. De planlegger flere kameraer ombord i slepebåten og ombord i Maud for å følge båtkortesjen inn Oslofjorden, i tillegg til drone, fotograf i båt og på brygga i Vollen med gjester osv. Lørdag blir en god anledning til å få med seg en historisk hendelse og å vise frem våre  vakre båter samtidig.

 

Vi sees!

Hva skjer?

8. mai
Skagen Race
18. mai
Trutningen
19. mai
Sail Isegran
31. mai
Asker Trebåtfestival
1. juni
SSCA-regattaen
14. juni
Færderseilasen
26. juni - 30. juni
Nordisk Skutträff
6. juli - 28. juli
SSCAs samseilas
18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg