Martin Høy vant SSCAs fotokonkurranse 2014 med et vakkert bilde av sin far og sin sønn til rors på familiens skøyte Martine:

1. plass i SSCAs fotokonkurranse 2014. (Foto: Martin Høy)

Bildet er ett av 12 bilder fra fotokonkurransen som pryder SSCAs kalender for 2015, bestill ditt eksemplar her!

Juryen, som i år bestod av direktør Espen Wæhle og seniorkonservator Per Norseng ved Norsk Maritimt Museum, begrunner valget slik:

Dette er rett og slett et nydelig bilde av høy teknisk kvalitet, med et gripende motiv. Fotografen har fanget et gyllent øyeblikk, trolig mellom bestefar som den erfarne seiler og et barnebarn som kanskje sitter til rors for første gang. Dette blir et minne for livet. Blikkene vitner om stolthet hos begge - hos guttungen kanskje også en smule engstelse. Men den skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Bildet gjør oss trygge på at seilskøytemiljøet vil rekruttere stadig nye generasjoner som kan føre tradisjonene og kunnskapen der videre.


2. plassen gikk til Truls A. Antonsen:

2. plass i SSCAs fotokonkurranse 2014. (Foto: Truls A. Antonsen)

Juryen skriver:

Dette bildet har også svært god teknisk kvalitet, og er tatt akkurat i det rette øyeblikk. Det fanger sjøsprøyten og elementenes kraft på en fin måte. Samtidig formidler det et solid, sjødyktig og godt vedlikeholdt fartøy, vel egnet til å klare både store bølger og sterk vind - en fin representant for Colin Archers skøytekonstruksjon og norske båtbyggertradisjoner.

3. plass i fotokonkurransen gikk til Ida Uran Jørgensen:

3. plass i SSCAs fotokonkurranse 2014. (Foto: Ida Uran Jørgensen)

Bildet skiller seg ut i en ganske stor mengde innsendte bilder med lignende motiv: Seilskøyter i samseilas. Også dette har høy teknisk kvalitet. Det formidler i fortettet form det levende og gode seilskøyemiljøet i klubben, og gjenspeiler den viktige oppgaven medlemmene sammen utfører med å ta vare på disse praktfulle fartøyene gjennom aktiv bruk.

SSCA takker juryen for arbeidet de har lagt ned.

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg