Jo Alexander Breiby, Jan Erik Holto, Laura Hold Pilegaard og Dag Kostøl Wennesland klare for eventyr!

Det var en spent og beveget gjeng som kastet loss fra Bestumkilen med losskøyta Garibaldi i helgen, for et års langferd. Forberedelsene har pågått over flere år og blant annet innbefattet skifte av dekk, maskin, alt elektrisk ombord og over 25 meter hudplank.

Skøyta er bygget av Ungdommens båtbyggeri på Sollerudstranda i Oslo i 1989, og er en kopi av losbåten Garibaldi som Colin Archer bygget til W. Josephsen i 1895. Originalen seilte som losbåt i 33 år, før Erling Tambs kjøpte båten våren 1928. Tambs døpte båten Teddy, og resten er historie i hans bøker: "Fribytterferd til fjerne farvann" (1930) og "På eventyr i Sydhavet" (1933).

Dag Wennesland og Jan Erik Holto er initiativtagere og eiere av den godt utrustede skøyta. Grovt skissert planlegger de å seile Nord-Atlanteren rundt  med Bestumkilen, Kapp Verde, Karibien, New York, Grønland og Island som ytterpunkter. Venner og familie mønstrer på for korte og lengre strekk underveis.

Avreisen var satt til lørdag 2. august kl 1200. Opprinnelig avreise var satt til august i fjor men ble klokt nok utsatt da karene så at båten ikke ville bli ferdig nok til at det var forsvarlig å reise. På spørsmål om hvorvidt båten var ferdig nå var svaret at “alt utstyr er ombord men det er ikke alt som er montert!”. De som vil vente til absolutt alt er på stell har en tendens til å aldri komme avgårde, så med det svaret var det en fornøyelse å løsne trossene og sende gjengen avgårde et par små timer på overtid.

“Det var i de siste dager av august; vårt hjerte var lett som vår pung. Reisekassen bestod av en krone og seksti øre, men været var vakkert!» Slik starter fortellingen om Erlings Tambs ferd ut i verden med Teddy i 1928. Gjengen ombord i Garibaldi er utvilsomt inspirert av bøkene til Tambs, og selv om redaksjonen ikke har fått fullt innsyn i karenes finanser har vi inntrykk av at reisekassa er en smule mer solid og ønsker god tur.

 

  • DSC_0553
  • DSC_0559
  • DSC_0555
  • DSC_0548
  • DSC_0547
  • DSC_0567
  • DSC_0560

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg