Brann i RS1 Colin Archer

RS1 Colin Archer ble i formiddag rammet av en alvorlig brann. Brannårsaken er foreløpig ikke klarlagt, men skadene er begrenset til og rundt det elektriske anlegget akterut på babord side. Det har vært sterk varmeutvikling og deler av cockpit og luke er ødelagt, dessuten er det omfattende sotskader i all innredning. Brannen var alvorlig, men skadene er moderate i den forstand at alt lar seg reparere.

En servicemann som skulle ombord litt over klokken 10 i formiddag, oppdaget at det kom røyk ut av luka. Oslo Brannvesen ble kontaktet umiddelbart, var på plass kl. 10.30 og gjorde en formidabel jobb med slukkearbeidet. Klokken 14 var båten tilstrekkelig avkjølt til at man kunne gå ombord og få en viss oversikt over skadene. Norsk Maritimt Museum som eier båten er varslet om skaden. Forsikringer er i orden og selskapet er allerede på saken.

Skadene er såpass omfattende at sesongen 2013 dessverre ser ut til å bli avlyst for RS1. Men når uhellet først skulle være ute, må vi være lykkelige for at skadene ikke ble mer omfattende. Båten flyter fremdeles, og de tre stolte skipperne lover å komme sterkere tilbake!

  • ColinBrann1
  • ColinBrann2
  • ColinBrann3
  • ColinBrann4

 

Hva skjer?

27. juni - 30. juni
Nordisk Skutträff, Lysekil
14. juli - 1. august
SSCAs samseilas
18. juli - 21. juli
KYSTENs landsstevne
26. juli - 28. juli
Colin Archer havnefestival
1. august - 4. august
Risør Trebåtfestival
16. august - 18. august
Sandvika Klassiske Båter
31. august
Hollænderseilasen
20. september - 22. september
SSCAs Toddyseilas
19. oktober - 20. oktober
Arisholmen regatta
23. november
SSCA årsmøte og årsfest

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.