feie04.jpg

 

Bergen Seilskøyteklubb, BSSK, har overtatt den 127 år gamle RS4 FEIE og har tatt den historiske skøyta hjem til Bergen våren 2019 - satt den på land, bygget hus og nå skal båten settes i stand. Restaurering foregår i tett samarbeid med Riksantikvaren og Hardanger Fartøyvernsenter samt at arbeidet støttes av store deler av det maritime kulturmiljøet i Norge. Økonomisk støttes prosjektet av både private og offentlige aktører. BSSK bidrag i form av dugnadstimer er estimert til å utgjøre kr 500.000,-

Det var i 1893 at den legendariske og produktive konstruktøren og skipsbyggeren Colin Archer bygget RS4 FEIE for Redningsselskapet.  Etter ferdigstillelsen ved Archers verft i Larvik i 1893, fikk skøyta ansvaret for å dekke kyststrekningen mellom Skudenes og Fedje.

RS4 FEIE har reddet 75 liv og assistert 197 fartøyer. Den kanskje mest kjente redningsaksjonen den var med på, var da den berget 26 fartøyer under en forrykende storm på Sletta rundt år 1900.

Det hører med til historien at FEIE i stor utstrekning ble bygget av materialer som ble til overs etter at Archer hadde fullført polarskøyta FRAM.

Les mer om skøyta på https://bssk.no/rs-4.html

Hva skjer?

8. mai
Skagen Race
18. mai
Trutningen
19. mai
Sail Isegran
31. mai
Asker Trebåtfestival
1. juni
SSCA-regattaen
14. juni
Færderseilasen
26. juni - 30. juni
Nordisk Skutträff
6. juli - 28. juli
SSCAs samseilas
18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg